Omamljen.si
Slovenski trg 1
Kranj
4000
Slovenija
info@omamljen.si
Facebook Instagram

Mediji o nas

Kranj bo razvijal socialno podjetništvo

Kranj bo razvijal socialno podjetništvo

14. november, 2012
Vir: Marjana Hanc, Delo.si

Investicija v medgeneracijski center je sicer ocenjena na 750.000 evrov, od tega bo v letu 2013 namenjenih 472.000 evrov.

Kranj - Fundacija Vincenca Drakslerja, katere soustanovitelj je Mestna občina Kranj (MOK), je začela v Pristavi pri Tržiču urejati delavnice, v katerih bodo ozdravljeni odvisniki obnavljali predmete za ponovno uporabo. Švicarski dobrotnik je občini posredoval tudi pobudo za medgeneracijski center.

Fundacija je avgusta na državnem razpisu s projektom »Omamljen.si z delom« pridobila skoraj 300.000 evrov. Nada Bogataj Kržan, načelnica urada za družbene dejavnosti na MOK in predsednica uprave Fundacije, je povedala, da bodo do konca leta v Pristavi, v gospodarskem poslopju ob Domu Vincenca Drakslerja, kjer center za socialno delo izvaja program reintegracije, uredili delavnice, v katerih bodo ozdravljeni odvisniki kot del delovne terapije obnavljali predmete za ponovno uporabo. V delavnicah ne bo samo osmerica, ki biva v reintegracijskem centru, ampak tudi drugi uporabniki programov in težje zaposljive skupine ljudi.

Za program bo MOK prihodnje leto prispeval 7700 evrov

Kranjčanom kot partner v projektu pomaga podjetje CPU iz Rogaške Slatine (Center ponovne uporabe), ki je že pred tremi leti ustanovilo socialno podjetje. V 30 mesecih trajanja projekta bodo za najmanj 18 mesecev zaposlili najmanj tri ljudi iz ranljivih skupin. Partnerji v projektu so še Komunala Kranj (že dobavlja predmete iz zbirnega centra Zarica), Center za socialno delo Kranj, podjetje Alping, občine Tržič, Šenčur in Naklo ter več srednjih šol. Za program reintegracije v Pristavi, ki bi ga morale sofinancirati vse gorenjske občine, a ga ne, bo MOK prihodnje leto prispeval 7700 evrov.

Vincenc Draksler, soustanovitelj fundacije, ki že 12 let pomaga odvisnikom in ustanovo financira v takšni meri, da brez njegove pomoči ta ne bi mogla delovati, je zagotovil tudi denar za enoletno plačo generalnega sekretarja fundacije Gregorja Tomšeta, sicer tudi mestnega svetnika, ki pripravlja pogoje za delo socialnega podjetja.

Medgeneracijski center v gostilni Blažun

V Švici živeči dobrotnik je spomladi posredoval MOK pobudo za medgeneracijski center. Z županom Mohorjem Bogatajem sta kot najbolj primerno lokacijo izbrala nekdanjo gostilno Blažun na Cesti talcev, ki jo je občina odkupila, ker leži na predvideni trasi severne obvoznice. Ker ni realno pričakovati, da bi v naslednjih nekaj letih prišlo do gradnje, bo stavba namenjena medgeneracijskemu centru. Draksler je MOK ponudil 500.000 švicarskih frankov (400.000 evrov) za obnovo propadajočega objekta v Kranju, vendar le pod pogojem, da enako vsoto prispeva tudi MOK.

Investicija v medgeneracijski center je sicer ocenjena na 750.000 evrov, od tega bo v letu 2013 namenjenih 472.000 evrov, ob tem da pričakujejo donacijo v višini 236.000 in 139.000 evrov v letu 2014. Če MOK ne bi pristopil k predlaganemu projektu, bi Draksler ustavil podporo fundaciji in Kranju. Iskali bomo možnosti za prodajo objektov v Pristavi in prenos vseh programov v Kranj. Ker pa ni najbolj primeren čas za prodajo, se bodo do nadaljnjega vsi programi izvajali v Pristavi, je povedala Nada Bogataj Kržan.

Reintegracijski center za ozdravljene odvisnike

Reintegracijski center za ozdravljene odvisnike

25. januar, 2012
Vir: VIR: Radio Slovenija

V ponedeljlkovi  oddaji Med štirimi stenami je bil  predstavljen nov dom Vincenca Drakslerja za ozdravljene odvisnike. O programu reintegracije  in o odvisnosti so tokrat spregovorili strokovnjaki s tega področja, kot tudi prvi uporabniki doma v Pristavi.

http://tvslo.si/predvajaj/reintegracijski-center-za-ozdravljene-odvisnike/ava2.75090628/

Nekdanji odvisniki na zadnji stopnici pred vstopom v običajno življenje

Nekdanji odvisniki na zadnji stopnici pred vstopom v običajno življenje

25. januar, 2012
Vir: http://www.siol.net
Avtor: Alenka Teran Košir

Pristava pri Tržiču - V Pristavi že skoraj leto dni deluje reintegracijski, nastanitveni center za ozdravljene odvisnike. Ta trenutek so v centru štirje uporabniki, trije pa se na vstop pripravljajo.

Nekdanji odvisniki na zadnji stopnici pred vstopom v običajno življenje

Reintegracijski center domuje v prostorih nekdanje – Gorenjcem dobro znane - gostilne Pr Primožk, ki danes nosi ime Dom Vincenca Drakslerja. Leta 2010 so jo popolnoma obnovili, trenutno pa so v zaključni fazi tudi obnovitneva dela v mansardi – tukaj se s slikopleskarskimi veščinami udejstvujejo tudi uporabniki doma – ki bo svečano odprtje doživela 30. maja. Takrat bo več znanega tudi o novih prebivalcih podstrešnega dela, ki jih naša sogovornica Melita Žontar, vodja centra in izvajalka terapevtske pomoči, še ni želela dokončno razkriti.

Mlajši ko je, večja je možnost, da mu uspe

Melita Žontar: Center sprejme deset uporabnikov (tako fantov kot deklet), pogoj za vstop vanj pa je 6-mesečna abstinenca od drog. Uporabniki v centru lahko ostanejo 6 mesecev, z možnostjo podaljšanja. Letos je bilo v centru že osem uporabnikov.

Področje reintegracije ozdravljenih odvisnikov je bilo pred nami v Sloveniji zelo šibko pokrito, pripoveduje Melita Žontar in dodaja: Izkazalo se je, da obstaja velika potreba po nastanitvenem centru. Reintegracijski center, edini take vrste v Sloveniji, je v prvi vrsti namenjen Kranjčanom, nato Gorenjcem in nato tistim iz preostalih delov Slovenije. Trenutno je naša zasedba krajevno zelo pisana.

Center sprejme deset uporabnikov (tako fantov kot deklet), pogoj za vstop vanj pa je šestmesečna abstinenca od drog. Uporabniki lahko v centru ostanejo šest mesecev z možnostjo podaljšanja. Letos je bilo v centru osem uporabnikov, od teh se eden ni vrnil s podaljšanega vikenda, dva so izključili zaradi kršitve pravil, edina predstavnica ženskega spola pa se je odločila za izstop iz programa. Starostne omejitve ni. V centru je bil doslej najmlajši uporabnik star 21 in najstarejši 38 let.

Mlajši ko je, večja je možnost, da mu uspe, je prepričana Žontarjeva. Poleg notranjih imajo tudi 28 zunanjih uporabnikov, ki so abstinenco vzpostavili sami, ali so z drogami imeli težave pred leti in občasno še potrebujejo terapevtske pogovore ali pa obiskujejo skupino za reintegracijo, kjer se družijo z ljudmi s podobnimi izkušnjami, kar je, kot pravi Žontarjeva, koristno, saj nekdo, ki je že dlje časa izven komune, nekomu svežemu zna svetovati.

Z mehkim pristopom lahko postaviš mejo in uporabnike naučiš odgovornosti do sebe

 

Čeprav smo ljudje običajno proti vsemu, kar tako in drugače diši po drogah, sovražno nastrojeni, pa so po besedah Žontarjeve vaščani Pristave centru naklonjeni. Vsi so vedeli, da bodo v centru nastanjeni uporabniki, ki pridejo iz komun, in da v njem ne bo aktivnih uživalcev drog. Gre za zadnjo stopnico pred vstopom v normalno življenje, ki je v preteklosti manjkala, pravi Melita Žontar, ki kot veliko težavo izpostavlja vrnitev ozdravljenih odvisnikov iz komun v staro okolje, kjer se vzorci vedenja lahko prehitro ponovijo.

Uporabniki centra imajo izdelan urnik in se ga po besedah vodje doma držijo, a ne kot pijanec plota, saj tudi v vsakodnevnem življenju vse ne poteka po strogo začrtanem urniku. Žontarjeva je zagovornica mehkega pristopa, s katerim, kot pravi, lahko postaviš mejo in uporabnike hkrati naučiš odgovornosti do sebe. Tedensko določimo nekoga, ki je glavni odgovorni – to je običajno tisti, ki je najdlje ali najbolj odgovoren, ter odgovornega za delo in odgovornega za hišo.

 

Tipičen dan

Spoznajte trenutne uporabnike centra:

Nace, Jure, Aljoša in Martin vstajajo ob 6:30, sledi čas za osebno higieno in postiljanje. Ob 7. uri zajtrkujejo, ob 8. uri sledi prebiranje dnevnika, priprava dnevnega načrta in razporeditev. Ob 8:30 sledi telovadba (namizni tenis, joga ...), ob 9. uri pa je čas za delovne obveznosti. Bodisi je to delo na vrtu bodisi zlaganje drv, trenutno pa jih okupira urejanje mansarde. Ob 12. uri se kuhar in njegov pomočnik preselita v kuhinjo in pripravita kosilo, ki mu ob 14. uri sledi počitek. Jedilnik si pripravijo vnaprej, nekatere recepte preberejo na internetu, prvo pomoč pri gospodinjenju in kuhanju pa jim nudi prostovoljka Katarina iz Gozda. Med 15. in 17. uro je čas za delovne aktivnosti, ob 17. uri so na vrsti športne aktivnosti in ob 19. uri večerja, pregled odgovornosti in zapis dnevnika. Do 23. ure, ko je čas za spanje, imajo uporabniki prosto.

Program je razporejen čez cel dan, pri čemer so jim v precejšnjo pomoč tudi prostovoljci, ki pomagajo pri vodenju popoldanskih skupin. Izvajajo ustvarjalne in zaposlitvene delavnice, športne aktivnosti, kulturni trenutek, petek pa je namenjen generalnemu čiščenju, obisku povabljenih gostov in odhodom domov.

Drugi dom ...

Reintegracijski center se nahaja v prostorih nekdanje – Gorenjcem dobro znane - gostilne Pr Primožk, ki danes nosi ime Dom Vincenca Drakslerja.

Reintegracijski center se nahaja v prostorih nekdanje – Gorenjcem dobro znane - gostilne Pr Primožk, ki danes nosi ime Dom Vincenca Drakslerja.

Fantje sami skrbijo za hišo. Ko česa ne znajo, organiziramo različne delavnice, ki jih pripravljajo prostovoljci. S tem se učijo tudi vzpostavljanja odnosov z neznanimi ljudmi, učimo jih, kako in kdaj razgaliti svojo preteklost, kako iskati službo … razlaga Žontarjeva.

Center temelji na bazi prostovoljnosti


Tako kot pridejo prostovoljno, lahko naši uporabniki tudi odidejo prostovoljno. To lahko storijo med ali po zaključku programa, lahko pa jih tudi izključimo. Imamo pravilnik, katere stvari so dopustne in katere ne. Za lažje kršitve dobijo ustni opomin, težjim pa sledi izključitev. Med težje prekrške sodijo droga, nasilje, alkohol – ('Že radler je preveč.'), kraja oziroma vse, kar sodi med kazniva dejanja po zakonu.

Uporabniki imajo prvi mesec spremstvo, nato pa se lahko tudi izven centra gibljejo samostojno. Vsak ima svoj mobilnik, medtem ko si dva računalnika delijo in ju lahko uporabljajo za določen čas.

Cilj je tudi vzpostavljanje in ohranjanje stikov z matično družino

Fantje imajo vsak svojo sobo in skupno kopalnico, druženje pa poteka v prvem nadstropju na obrabljenem kavču ob kaminu in pred televizorjem.

Ob koncu tedna lahko odidejo domov, medtem ko v času božično-novoletnih praznikov in velike noči strokovni delavci centra vztrajajo, da obiščejo svoje družine, seveda če le imajo koga, ki ga lahko obiščejo. Eden izmed ciljev našega programa je vzpostavljanje in ohranjanje stikov z matično družino, pravi Melita Žontar in ravno zato v terapevtskih obravnavah sodelujejo tudi starši.

Prostovoljci so zaželeni

 

Predstavljajte si nekoga, ki je 20 let preživel na ulici z drogo. Takrat je porabil najmanj 100 evrov dnevno za drogo in preživetje, kar je zneslo tudi do 3000 evrov na mesec. Nato pa pridejo ti fantje v naš center, kjer dobijo 230 evrov denarne pomoči, od tega plačajo 180 evrov prispevka za bivanje v centru in ostane jim 40 evrov za cigarete, kavo, za potne stroške in obleke, razmišlja Žontarjeva, ki se zavzema za to, da se priložnost da vsem. Veliko ljudi me je že pozitivno presenetilo.

 

Po skoraj enoletnem delovanju centra se je kot pomanjkljivost pokazala predvsem kadrovska podhranjenost, ki je za seboj potegnila še nekatere druge, manjše težave. Kot pravi Melita Žontar: V ta namen medse vabimo prostovoljce, a tudi ti potrebujejo usposabljanje in vodenje.

Odprta vrata doma Vincenca Drakslerja

Odprta vrata doma Vincenca Drakslerja

27. september, 2010
Vir: http://www.erevija.com,

Pristava pri Tržiču - Dom Vincenca Drakslerja za ozdravljene odvisnike je že pred časom odprl svoja vrata in tako omogočil nastanitev prvih uporabnikov in izvajanje programa reintegracije.
Z reintegracijo nekdanjim odvisnikom pomagajo pri ponovnem vključevanju v družbo z možnostjo dokončanja šolanja in pridobivanja delovnih izkušenj. Trenutno v domu bivajo štirje varovanci, nekaj pa se jih bo pridružilo jeseni. 
Kaj vse bodo obiskovalci lahko videli, nam je povedal predsednik upravnega odbora Fundacije Vincenca Drakslerja Beno Fekonja.

Dan odprtih vrat

Dan odprtih vrat

15. september, 2010
Vir: www.zurnal24.si/pdf

Tržič. dom Vincenca Drakslerja za ozdravljene odvisnike bo v soboto, 25.9., organiziral dan odprtih vrat. Trenutno v njem bivajo štirje varovanci, še jeseni pa naj bi se jim pridružilo nekaj novih.

Vabilo na delavnico - Motiviranje in spodbujanje prostovoljstva v NVO

Vabilo na delavnico - Motiviranje in spodbujanje prostovoljstva v NVO

25. avgust, 2010
Vir: SONČEVE POZITIVKE, http://www.pozitivke.net/calendar/event.php?eid=20100819143038256

Vabimo vas na delavnico z naslovom  MOTIVIRANJE IN SPODBUJANJE PROSTOVOLJSTVA V NVO.
KDAJ? ponedeljek, 6.9.2010 
KDAJ? ob 16.uri
KJE? V pprostorih Mestene občine Kranj (pritličje-avla)
Za več informacij kliknite na sliko ali na zgornjo povezavo.

Lepo vabljeni!!

 

 
Gorenjski glas o otvoritvi doma

Gorenjski glas o otvoritvi doma

25. junij, 2010
Vir: Kranjski glas
Šola namesto koke

Šola namesto koke

16. junij, 2010
Vir: www.zurnal24.com

Pristava. Odprli dom za reintegracijo. Žiga Dragoš bo med prvimi stanovalci.

Obnova doma za reintegracijo zasvojencev v Pristavi je po treh letih končana. Včeraj so ga slovesno odprli, v kratkem se bodo vselili prvi stanovalci. Med njimi 25-letni Žiga Dragoš iz Kočevja, ki želi v domu dokončno utrditi temelje za novo življenje.

Droga pri trinajstih
Žiga se je z drogami prvič srečal pri 13 letih. Začelo se je s travo, pri 15 letih sem okusil ekstazi, pri 17 pa heroin, se spominja. Na heroinu je bil tri leta, dokler ni odšel v splitsko komuno. Ko prideš čez to, se začneš počutiti veliko bolje, pravi.

Po vrnitvi se je želel hitro vključiti v družbo, pa spet zabredel v težave. Začel sem delati v kavarni, piti, pozneje pa jemati kokain. Po dveh mesecih se je vrnil v komuno, tokrat v Španijo. Zdaj je spet čist, zatrjuje. Droga me ne zamika več. Ne bom rekel, da ne pomislim nanjo, se pa ne sprašujem več, ali bi jo spet vzel. Ker noče ponoviti napake, se je odločil za prehodno bivanje v domu za reintegracijo.

Sam kuham, čistim, pomivam, si perem oblačila, našteva. V domu bo največ pol leta. Poanta ni ostati v nedogled. To bi bilo kot v komuni, razloži.

Rad bi bil vzgojitelj

470 tisoč evrov bo končna cena ureditve doma za reintegracijo zasvojencev v Pristavi.

Bo pa v Pristavi postavil temelje za nadaljnje življenje. Moja želja je končati šolo in se zaposliti kot vzgojitelj, razkrije, se pa boji, da bo zaradi senc preteklosti to težko. Številni, ki slišijo izraz bivši odvisnik, mislijo: ta ima doma igle. Ampak dobro, tako pač je, ne obupuje.

Šola namesto koke

Postopno. Dom bo upravljal kranjski center za socialno delo. Cilj programa bo ozdravljenim zasvojencem omogočiti postopno vključitev v vsakodnevno življenje.

Odprtje doma Vincenca Drakslerja

Odprtje doma Vincenca Drakslerja

16. junij, 2010
Vir: http://www.kranj.si/povezava.aspx?pid=943

Ob 10-letnici delovanja Fundacije Vincenca Drakslerja je po zaključku 1. faze rekonstrukcije Doma Vincenca Drakslerja v Pristavi pri Tržiču ta 15. junija 2010 odprl svoja vrata za 10 ozdravljenih odvisnikov, da se bodo lažje ponovno vključili v družbo. V domu je 334 m² uporabnih površin, ki jih bodo uporabljali ozdravljeni odvisniki in strokovni sodelavci kot reintegracijski center. 
Obnova doma se je začela v letu 2009 in v prvi fazi so zamenjali celotno ostrešje, obnovili klet, pritličje in prvo nadstropje ter obnovili fasado in lesen balkon. Do sedaj so za obnovo porabili več kot 390.000 EUR. Več kot polovico sredstev za obnovo so do sedaj prispevali g. Vincenc Draksler in donatorji, velik delež za obnovo pa je zagotovila tudi Mestna občina Kranj. Tako  letos odprajo vrata Doma Vincenca Drakslerja  za prvih 10 uporabnikov, t.  j. ozdravljenih odvisnikov, ki počasi stopajo na novo življenjsko pot priložnosti brez drog. Za ozdravljene odvisnike bodo preko programa reintegracija zagotavljali tako bivalne zmogljivosti, strokovno vodeno resocializacijo v družbo kot tudi podporo pri izobraževanju in poklicnemu usposabljanju. Program reintegracije za ozdravljene odvisnike ob podpori Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve ter  fundacije že od leta 2008 izvaja Center za socialno delo Kranj na začasni lokaciji. Z novimi prostori bo lahko program zaživel v polni meri, saj razpolaga v pritličju z večnamenskimi prostori za zunanje uporabnike in bivajoče v domu. Prav tako pa bo lahko 10 uporabnikov živelo v domu, saj so poleg namestitvenih kapacitet zagotovili tudi vse potrebno za aktivno življenje.

Dom Vincenca Drakslerja je umeščen v središče Pristave pri Tržiču, kar omogoča odlično izhodišče za povezovanje uporabnikov programa z lokalnim prebivalstvom. Zraven stavbe je še veliko dvorišče, letna hišica za raznovrstne delavnice, vrt ter gospodarsko poslopje. Notranjosti daje podobo tudi likovna oprema magistra likovnih umetnosti Klavdija Tutte in fotografa Igorja Pustovrha. V desetih županovih tekih je za dober namen teklo 7950 tekačev ter prispevalo 84 različnih donatorjev in podpornikov, ki so skupaj zbrali 199.441 EUR. Od tega je več kot polovico sredstev prispeval prav največji podpornik Vincenc Draksler. Mestna občina Kranj je za obnovo v zadnjih treh letih primaknila dodatnih 152.000 EUR. Pričakujejo, da bodo s pomočjo Rotary kluba Kranj uspešni na razpisu Rotary international za financiranje notranje opreme v višini 40.000 EUR. 

Čaka  še obnova mansarde, ki bo zagotavljala zmogljivosti  za nadaljnjih 10 uporabnikov, skupno 20. Za dokončanje obnove je potrebno 82.000 EUR, s katerimi bodo obnovili dodatnih 135 m² uporabne površine, vključno z notranjo opremo.

10. Županov tek - varstveno delovni center Kranj

10. Županov tek - varstveno delovni center Kranj

31. maj, 2010
Vir: www.vdc-kranj.com/2010/10-zupanov-tek/

Tradicionalna kranjska humanitarno rekreativna prireditev za pomoč Fundaciji Vincenca Drakslerja za odvisnike je tudi letos potekala na hipodromu Brdo in v okolici tamkajšnjega posestva. Letošnji tek je bil jubilejni, že deseti zapored in ponosni smo, da smo se vsakega  udeležili. Začetek Županovega teka namreč sovpada z ustanovitvijo našega Zavoda in tudi mi letos praznujemo in z raznimi prireditvami obeležujemo našo obletnico. Organizatorji so pripravili tek ali hitro hojo na 2,1 in 10 kilometrov. S skupino 12 uporabnikov smo krajšo progopremagali brez težav.

Najhitrejši v moški konkurenci na deset kilometrov je progo premagal v dobrih 35 minutah, najhitrejša tekmovalka pa je v cilj pritekla po 40 minutah. Na 2,1 km je bilo kar nekaj malčkov, brez konkurence pa je bil kužek v vozičku.

Po teku nas je čakala zaslužena malica, ogledali pa smo si tudi pester zabavni program. Za veselo vzdušje so poskrbeli skupina Jazz station, razne plesne skupine, Godba na pihala Kranj, najmlajše udeležence pa je zabaval čarovnik Grega.


Združili smo veselje do rekreacije, dobro voljo in zabavo in v prijetnem okolju preživeli lep del dneva.

Varstveno delavni center Kranj

Županov tek 2010

Županov tek 2010

28. maj, 2010
Vir: https://jodlajodla.si/blog/tag/fundacija-vincenca-drakslerja/

Včeraj se je na Brdu pri Kranju odvijal 10. jubilejni županov tek. Sama prireditev se je začela kar zgodaj, že pred 9.00 uro, saj se je tek začel ob 10.00 . Kaj sploh je županov tek? Županov tek je prireditev, kjer udeleženci oz. donatorji sredstev za pomoč odvisnikom (v Fundacijo Vincenca Drakslerja), tečejo v različnih kategorijah. Tako kot vsako prejšnje leto, je tek razdeljen na 4 kategorije – ženske na 2 km, ženske na 10 km, moški na 2 km in moški na 10 km. Teka sem se udeležil tudi sam in sicer na 10 km, saj je bila pot letos malce spremenjena. Najprej je bilo potrebno pretečihipodrom, nato pa pot, katera je bila lansko leto označena za 8,5 km. Sam sem tekel v treh delih, kar pomeni, da sem vmes dvakrat malce počival, ostalo pa je bil tek. Na cilj mi je uspelo priti v 58 minutah, kar je zame kar precej dober rezultat, glede na prejšnja leta. Startnina je ob predprijavi znašala 5€, na dan dogodka pa 5€ več.

10. Županov tek - Kranj 2010

10. Županov tek - Kranj 2010

25. maj, 2010
Vir: Sončeve pozitivke

Vabilo na jubiljeni 10.Županov tek, ki bo letos v soboto 29.5.2010 s pričetkom ob 10. uri na Brdu pri Kranju. Tekači in tekačice se bodo letos lahko pomerili v teku ali hoji na 2.100 metrov ali na 10 km.

Dobrodelni dogodek povežimo Kranj

Dobrodelni dogodek povežimo Kranj

16. april, 2010

Brdo pri Kranju

Kongresni center na Brdu pri Kranju je tokrat gostil prav poseben dogodek. Mestna občina Kranj, Rotary klub Kranj in Lions klub Kranj so namreč združili moči in pripravilil dobrodelni dogodek POVEŽIMO KRANJ. Prireditve se je udeležilo 120 povabljenih. Z avkcijo, licitacijo in srečelovom jim je uspelo zbrati 9.000 eurov.Celoten izkupiček je bil namenjen Fundaciji Vincenca Drakslerja za pomoč odvisnikom in njihovim svojcem.

Reintegracijski dom v Pristavi bo kmalu odprl vrata uporabnikom

Reintegracijski dom v Pristavi bo kmalu odprl vrata uporabnikom

8. april, 2010
Vir: Žurnal 24, 8.4.2010

Odprtje prehodnega doma za ozdravljene odvisnike, ki ga v Pristavi ureja Fundacija Vincenca Drakslerja, bo 11. junija letošnjega leta.
Tako bo dom odprl svoja vrata za prve uporabike.

123456... 11

Fundacijo Vincenca Drakslerja podpirajo: