Omamljen.si
Slovenski trg 1
Kranj
4000
Slovenija
info@omamljen.si
Facebook Instagram

TEK ZA KRANJ - MEMORIAL VINCENCA DRAKSLERJA

21. september, 2020

Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja zaradi novega koronavirusa dobiva novo preobleko. Letos bodo udeleženci teka in pohoda razdalje premagovali v lastni izvedbi. Čas za opravljeno nalogo bodo imeli od jutri, 19. septembra, do 10. oktobra 2020.

 

Novi koronavirus jo je dodobra zagodel tudi športnikom in športnim delavcem, tako da so morali prireditelji Teka za Kranj – Memoriala Vincenca Drakslerja, to so Mestna občina Kranj (MOK), Zavod za šport Kranj, Zavod za turizem in kulturo Kranj, Atletski klub Triglav Kranj, Fundacija Vincenca Drakslerja in podjetje Dspot, zavihati rokave in poiskati rezervni scenarij za izvedbo. Tekači in pohodniki bodo imeli letos za opravljanje zastavljene naloge na voljo tri tedne.

 

Prireditev v novi, virtualni preobleki daje tekačem proste roke. Traso si izberejo sami, dolžina pa ostaja enaka kot v prejšnjih letih, izbirajo lahko med 3,3 km in 10 km. Prireditelji predlagajo, da si izberejo klasično progo Teka za Kranj po starem mestnem jedru ali traso Županovega teka okoli Brda. Udeleženci bodo po opravljenem teku izpolnili poseben spletni obrazec na tej povezavi,vanj vpisali rezultat in ga podkrepili z dokazom, tj. sliko zaslona aplikacije, ki so jo uporabili za merjenje časa. Rok oddaje rezultatov je 10. oktober 2020, na spletni strani bodo objavljeni najpozneje 16. oktobra 2020.

 

Sodelovanje na virtualnem teku je brezplačno. Simbolična štartnina je le za tekmovalce, ki si želijo spominsko tekaško majico. Najboljši v razpisanih kategorijah bodo po prireditvi vabljeni na prevzem sponzorskih nagrad in priznanj.

 

Tudi pohodniki imajo na voljo tri tedne, da si izberejo termin, ki jim najbolj ustreza za opravljanje naloge. Trasa spominskega pohoda Vincenca Drakslerja letos poteka po Poti Jeprškega učitelja na desnem bregu Save, med Drulovko in Bregom ob Savi. Udeleženci se na 4-kilometrski pohod prijavijo preko spletnega obrazca na tej povezavi ali v trgovini Kr'Štacuna na Maistrovem trgu v Kranju, v kateri prevzamejo kartonček z opisom poti in navodili. Štartnina je simbolična. Udeleženci ob prijavi prejmejo spominsko majico, otroci do 12. leta pa še praktično darilo Mestne občine Kranj. Prevzem je v trgovini Kr'Štacuna.  

 

Del sredstev od štartnin bo prireditelj tudi letos usmeril v dobrodelne namene. Vsi prijavljeni, tako tekači kot pohodniki, bodo sodelovali v žrebanju za praktične nagrade sponzorjev. Vse informacije o prireditvi so dostopne na www.tekzakranj.si .

TEK ZA KRANJ - MEMORIAL VINCENCA DRAKSLERJA
Vse novice

Fundacija Vincenca
Drakslerja SO.P.

Slovenski trg 1
4000 Kranj
Slovenija

 +386 (0)4 255 12 18
 info@omamljen.si

Za prikaz vseh podatkov kliknite tu.

Fundacijo Vincenca Drakslerja podpirajo: