Omamljen.si
Slovenski trg 1
Kranj
4000
Slovenija
info@omamljen.si
Facebook Instagram

TEK ZA KRANJ - MEMORIAL VINCENCA DRAKSLERJA

ZDRUŽITEV ŽUPANOVEGA TEKA IN TEKA ZA KRANJ

Tek za Kranj  – Memorial Vincenca Drakslerja

 

V letu 2019 smo v kranjski občini združili tradicionalni Županov tek in Tek za Kranj v veliko dobrodelno - rekreativno tekaško prireditev z imenom TEK ZA KRANJ - MEMORIAL VINCENCA DRAKSLERJA.

 

Tekaške prireditve so v Sloveniji postale stalnica, udeležuje si jih vedno več tekačev. Tudi Kranj ne zaostaja za organizacijo tekaških prireditev, najmnožičnejša sta zagotovo Županov tek ter Tek za Kranj.

Organizatorji obeh tekov so se na skupnem sestanku odločili, da združijo moči ter Kranju, Sloveniji ter tujini ponudijo veliko humanitarno-rekreativno tekaško prireditev, ki bo predvidoma potekala vsako leto drugo oktobrsko soboto v Kranju.

Ker je bil pred 18-imi leti pobudnik Županovega teka kranjski dobrotnik Vincenc Draksler (umrl 2018) in je vedno spodbujal humanitarni del teka, bo tudi novi združeni tek imel posebno humanitarno noto in spominski okvir kranjskega dobrotnika.

Novi tek želi združiti udeležence obeh tekov ter ponuditi sveže vsebine oziroma možnosti sodelovanja.

 

Tek za Kranj - Memorial Vincenca Drakslerja bo tako ponudil naslednje možnosti sodelovanja:

  • pohod Vincenca Drakslerja po skritih kotičkih Kranja,
  • Krančkov otroški tek in
  • tek na 3,33 km in na 10 km.

 

Dogodek bo ponujal medgeneracijsko druženje vseh generacij, od najmlajših, šolarjev, tekačev tekmovalcev in rekreativcev do športnih društev in klubov.

Poskrbljeno bo tudi za družabni del prireditve (animacije, koncerti, degustacije, predstavitve kranjskih zavodov/klubov).

Organizatorji dogodka so: Mestna občina Kranj, Fundacija Vincenca Drakslerja, Zavod za šport Kranj, Atletski klub Triglav Kranj, Zavod za turizem in kulturo Kranj ter kranjsko podjetje Dspot, d. o. o.

 

Pobrana štartnina bo šla v humanitarne namene ter za razvoj mladih športnikov

 

 

 

TEK ZA KRANJ - MEMORIAL VINCENCA DRAKSLERJA

Fundacija Vincenca
Drakslerja SO.P.

Slovenski trg 1
4000 Kranj
Slovenija

 +386 (0)4 255 12 18
 info@omamljen.si

Za prikaz vseh podatkov kliknite tu.

Fundacijo Vincenca Drakslerja podpirajo: