Omamljen.si
Slovenski trg 1
Kranj
4000
Slovenija
info@omamljen.si
Facebook Instagram

2019

VEČ KOT 2000 UDELEŽENCEV NA DOBRODELNI REKREATIVNI TEKAŠKI PRIREDITVI TEK ZA KRANJ – MEMORIAL VINCENCA DRAKSLERJA, 12.OKTOBER 2019

V starem mestnem delu Kranja je v soboto, 12. oktobra 2019, potekala velika tekaška prireditev Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja. V prekrasnem jesenskem dnevu se je dogodka udeležilo več kot 2000 tekačev, pohodnikov, otrok in spremljevalcev ter drugih udeležencev.

 

Tekaški del je bil zelo tekmovalno naravnan, saj je bilo med udeleženci opaziti precej znanih tekačev, ki se redno udeležujejo tekaških prireditev. Med ženskami je v absolutni konkurenci na 10 km zmagala Natalija Mašera s časom 40:26, med moškimi pa Gregor Kustec s časom 33:03. Na krajši progi 3,3 km je med ženskami s časom 12:12 zmagala Maruša Cijan Brkič, med moškimi pa Rok Markelj s časom 10:31.

 

Dogodek so popestrili kranjski ambasadorji športa Vesna Fabjan, Emil Tahirovič in Tadej Valjavec ter posebni promotor teka Jure Košir. Del zbranih sredstev od prijavnin bo šel za težje zaposljive osebe in financiranje vadnin mladih športnikov, ki si treningov drugače ne bi mogli privoščiti.

 

Tekaške prireditve so v Sloveniji postale stalnica. Udeležuje si jih vedno več tekačev. Tudi Kranj ne zaostaja za organizacijo tekaških prireditev, najbolj množična sta zagotovo Županov tek in Tek za Kranj. Organizatorji obeh tekov so se odločili, da združijo moči in Kranju, Sloveniji ter tujini ponudijo veliko dobrodelno rekreativno tekaško prireditev Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja. Dogodek je združil vse generacije; od najmlajših, šolarjev, tekačev tekmovalcev in rekreativcev do športnih društev ter klubov.

 

Dogodek je bil posvečen lani preminulemu velikemu kranjskemu dobrotniku Vincencu Drakslerju, ki je pomembno zaznamoval humanitarne dejavnosti v Kranju. Večkrat je dejal: »Najbolj sem srečen, če lahko pomagam ljudem v stiski, še posebej mladim.« Vincenc Draksler je bil soustanovitelj Fundacije Vincenca Drakslerja za odvisnike. Velikodušno je pomagal ljudem, odrinjenim na rob družbe. Z izvedbo dogodka je bila zadovoljen tudi župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec, ki je dejal, «da je bila združitev dveh dogodkov pravilna odločitev, saj smo skupaj s soorganizatorji Kranju ponudili veliko rekreativno dobrodelno prireditev in počastili spomin na pokojnega dobrotnika Vincenca Drakslerja. Vemo, kakšno izjemno delo je naredil za Kranj, zato njegovo poslanstvo nadaljujemo tako, da bomo tudi v prihodnje skrbeli za tiste, ki so odrinjeni na rob družbe.«

 

Tekači so uživali na zanimivi krožni tekaški trasi, ki je potekala mimo Prešernovega gaja, čez kanjon Kokre in po kranjskih ulicah do vodnjaka v starem mestnem jedru. Teklo se je na 3,3 km in 10 km, najmlajši pa so se pomerili na Krančkovem otroškem teku. Za pohodnike pa je bil prvič organiziran Pohod Vincenca Drakslerja po skritih kotičkih Kranja. Udeleženci so po Kranju na kontrolnih točkah zbirali žige in se pomikali proti cilju do vrta Gradu Khislstein. Udeleženci so lahko izbirali med dvema trasam pohoda, krajšo (2,4 km ‑ šest kontrolnih točk) in daljšo (3,3 km ‑ devet kontrolnih točk).

 

Dogodek se je zaključil s podelitvijo in družabno-zabavnim programom. Zmagovalci ter drugo in tretje uvrščeni so poleg sponzorskih daril prejeli tudi prav posebne lesene pručke, ki so jih  izdelali zaposleni v Fundaciji Vincenca Drakslerja. Zvesti sponzor, podjetje ŽITO, je udeležencem razdelilo čokolado velikanko ter s čokoladicami obdarilo tudi udeležence otroškega teka. Na družabnem delu dogodka sta bila udeležencem na voljo tudi Žitov jubilejni kruh velikan in kranjska klobasa velikanka.

Rezultate teka si lahko ogledate na http://timingljubljana.si/rezultati.aspx?IDtekme=3777&tip=B 

 

Utrinke s Teka za Kranj - Memoriala Vincenca Drakeslerja si lahko ogledate na spodnji povezavi. Avtorji fotografij so člani Fotografskega društva Janez Puhar iz Kranja.

https://www.tekzakranj.si/galerija?fbclid=IwAR010WkAENgrh6wdOmG-pK5YfrFHQjT-Y7RrgudmFIx6lazX9gG_joE-jNI

Fundacija Vincenca
Drakslerja SO.P.

Slovenski trg 1
4000 Kranj
Slovenija

 +386 (0)4 255 12 18
 info@omamljen.si

Za prikaz vseh podatkov kliknite tu.

Fundacijo Vincenca Drakslerja podpirajo: