Omamljen.si
Slovenski trg 1
Kranj
4000
Slovenija
info@omamljen.si
Facebook Instagram

Sporočila za javnost

SREČANJE NEVLADNIH ORGANIZACIJ Z MINISTROMA

Srečanje z ministroma, Kranj, 20.4.2010

Srečanje nevladnih organizacij z ministrom za pravosodje ter ministrom za delo, družino in socialne zadeve v okviru obiska vlade na Gorenjskem. V torek, 20. aprila 2010, sta se minister za pravosodje Aleš Zalar in minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik v okviru obiska vlade na Gorenjskem ločena sestala tudi s predstavniki nevladnih organizacij. Srečanja se je s strani nevladnih organizacij udeležila tudi Fundacija Vincenca Drakslerja za odvisnike.

MOJA DRUŽBA-PRIHODNOST ZA NEVLADNE ORGANIZACIJE

Slovenija, 4. maj 2010 – Na desetih srečanjih med novinarji in nevladnimi organizacijami so danes po vsej Sloveniji predstavili aktivnosti ob letošnjih lokalnih volitvah. Pobudo MOJA DRUŽBA so oblikovala stičišča nevladnih organizacij (10) skupaj s Centrom nevladnih organizacij – CNVOS. Prvi dogodek bo potekal konec tega tedna (7. in 8. maja) na Festivalu nevladnih organizacij na Vačah pri Litiji (na točki GEOSS – Geometrično središče Slovenije), na Gorenjskem pa bo 12. maja Fundacije Vincenca Drakslerja v okviru projekta GROZD pripravila konferenco nevladnih organizacij z naslovom Občine in NVO za isto mizo.

 

Na srečanju z mediji sta v Kranju predstavnika dveh nevladnih organizacij, Beno Fekonja, predsednik uprave Fundacije Vincenca Drakslerja in Matjaž Vouk, direktor Zavoda O, pojasnila kaj so nevladne organizacije, izpostavila primere dobrih praks in povedala, kaj lahko občine storijo, da bi bilo delovanje njihovih nevladnih organizacij bolj učinkovito. Oziroma kako jim ga lahko olajšajo.

Fundacijo Vincenca Drakslerja podpirajo: