Omamljen.si
Slovenski trg 1
Kranj
4000
Slovenija
info@omamljen.si
Facebook Instagram

Dejavnost

Dejavnost Fundacije Vincenca Drakslerja so.p.

Fundacija Vincenca Drakslerja so.p. deluje na širšem območju gorenjske regije. Njeno osnovno področje delovanja je usmerjeno v štiri dejavnosti:

 

1. Socialno podjetništvo 

V letu 2011 je Fundacija pričela z razvojem programa socialnega podjetništva. V letu 2012 se je Fundacija dodatno registrirala za opravljanje dejavnosti socialnega podjetništva ter tako postala peto socialno podjetje v Sloveniji in prvo na Gorenjskem. Izvajamo tudi svetovanje s področja socialnega podjetništva ter s tem želimo pomagati pri razvoju socialnega podjetništva na področju MO Kranj kot tudi širše.

 

2. Programi preprečevanja in obravnave odvisnosti

Fundacija je bila prvenstveno ustanovljena za izvajanje preventivnih in kurativnih programov preprečevanja odvisnosti. V sodelovanju s Centrom za pomoč, terapijo in socialno rehabilitacijo pri Centru za socialno delo Kranj potekajo visokopražni programi reintegracije odvisnikov, ozdravljenim odvisnikom nudimo finančno pomoč pri njihovi nastanitvi in jih podpiramo pri nadaljnjem šolanju. V obnovljeni stavbi na Pristavi pri Tržiču bo zaživel regionalni reintegracijski center za Gorenjsko, kjer se bodo prav tako v sodelovanju s Centrom za pomoč, terapijo in socialno rehabilitacijo izvajali programi ponovne vključitve ozdravljenih odvisnikov nazaj v okolje. Na področju odvisnosti se partnersko povezujemo še z drugimi organizacijami, ki izvajajo nizkopražne programe na širšem območju Gorenjske, kot sta društvi Stigma in Doulos.


3. Zaposlitveni center FVD Kranj in Zaposlitveni center FVD Pristava

Fundacija Vincnca Drakslerja za odvisnike so.p. je ustanovitelj in 100% lastnik dveh zaposlitvenih centrov, katerih namen je usposabljanje in zaposlovanje težje zaposljivih invalidov, ki imajo med 30% in 70% preostale delazmožnosti. Ker dolgotrajno uživanje prepovedanih drog in alkohola lahko pusti posledice na bivšem odvisniku, ki imajo za posledico invalidnost, sta zaposlitvena centra primerno zaposlitveno okolje za bivše odvisnike s statusom invalida.

 

4. Trgovine

 

Kr′Štacuna - prodaja rabljenih in obnovljenih predmetov

V starem mestnem jedru Kranja trgovini Kr′Štacuna dobite rabljene in obnovljene izdelke iz druge roke. V trgovini prodajamo tudi obnovljeno pohištvo. 

V zadnjem delu je poseben del trgovine za prodajo rabljene elektronske in električne opreme.

 

Štacuna Rokodelc - prodaja izdelkov socialnovarstvenih programov

V Štacuni Rokodelc prodajamo izdelke 16-ih socialno varstvenih programov s področja Gorenjske in ljubljanskega območja. V trgovini lahko kupite izdelke, ki nastajajo izpod pridnih rok varovancev Fundacije Vincenca Drakslerja za odvisnike so.p., Zaposlitvenega centra Korak, Sončka, Komune Žarek, Unikati Nati, Centerkonture, VDC Kranj, CUDV Radovljica, Zavoda Korak, Pomelaja in še drugih.

 

Štacuna Zarica - prodaja rabljenih in obnovljenih predmetov

Štacuna Zarica se nahaja na Zbirnem centru Komunale Kranj na Zarici. V tej trgovini lahko oddate predmete, ki ste jih ne potrebujete več, vendar so še uporabni ali potrebni manjših popravil in so primerni za ponovno rabo. V trgovini lahko kupite rabljene predmete iz druge roke.

 

Kr′Zašij - šiviljska popravila in prodaja oblačil iz druge roke

Če je vaše oblačilo predolgo, preširoko, raztrgano ali potrebno katerega drugega popravila, vam to opravimo v šiviljski popravljalnici Kr′Zašij v starem Kranju.

V trgovini so naprodaj tudi oblačila iz druge roke.

 

Štacuna Brvač - prodaja rabljenih in obnovljenih predmetov

Štacuna Brvač se nahaja na Zbirnem centru Komunale Radovljica. V trgovini lahko kupite rabljene in obnovljene predmete in pohištvo, lahko pa oddate rabljene predmete za ponovno rabo.

 

Štacuna Pristava -  prodaja rabljenih in obnovljenih predmetov

Štacuna Pristava je prva trgovina z rabljenimi in obnovljenimi izdelki, ki jo je odprla Fundacija Vincenca Drakslerja za odvisnike so.p.. Poleg trgovine sta delavnica in veliko skladišče, kjer si lahko izberete kose pohištva, ki vam jih obnovim po vaših željah.

 

5. Delavnice in skladišče rabljenih predmetov

 

V delavnicah socialnega podjetja vam popravimo, predelamo ali obnovimo vaše pohištvo, izdelamo novo notranje in zunanje pohištvo iz masivnega lesa ter vam svetujemo glede obnove pohištva. V skladišču si lahko izberete svoj kos pohištva, ki ga obnovimo po vaših željah.

 

 

Fundacijo Vincenca Drakslerja podpirajo: