Omamljen.si
Slovenski trg 1
Kranj
4000
Slovenija
info@omamljen.si
Facebook Instagram

Dejavnost

Dejavnost Fundacije Vincenca Drakslerja so.p.

Fundacija Vincenca Drakslerja so.p. deluje na širšem območju gorenjske regije. Njeno osnovno področje delovanja je usmerjeno v štiri dejavnosti:

 

1. Socialno podjetništvo 

V letu 2011 je Fundacija pričela z razvojem programa socialnega podjetništva. V letu 2012 se je Fundacija dodatno registrirala za opravljanje dejavnosti socialnega podjetništva ter tako postala peto socialno podjetje v Sloveniji in prvo na Gorenjskem. Izvajamo tudi svetovanje s področja socialnega podjetništva ter s tem želimo pomagati pri razvoju socialnega podjetništva na področju MO Kranj kot tudi širše.

 

2. Programi preprečevanja in obravnave odvisnosti

Fundacija je bila prvenstveno ustanovljena za izvajanje preventivnih in kurativnih programov preprečevanja odvisnosti. V sodelovanju s Centrom za pomoč, terapijo in socialno rehabilitacijo pri Centru za socialno delo Kranj potekajo visokopražni programi reintegracije odvisnikov, ozdravljenim odvisnikom nudimo finančno pomoč pri njihovi nastanitvi in jih podpiramo pri nadaljnjem šolanju. V obnovljeni stavbi na Pristavi pri Tržiču bo zaživel regionalni reintegracijski center za Gorenjsko, kjer se bodo prav tako v sodelovanju s Centrom za pomoč, terapijo in socialno rehabilitacijo izvajali programi ponovne vključitve ozdravljenih odvisnikov nazaj v okolje. Na področju odvisnosti se partnersko povezujemo še z drugimi organizacijami, ki izvajajo nizkopražne programe na širšem območju Gorenjske, kot sta društvi Stigma in Doulos.


3. Zaposlitveni center FVD Kranj in Zaposlitveni center FVD Pristava

Fundacija Vincnca Drakslerja za odvisnike so.p. je ustanovitelj in 100% lastnik dveh zaposlitvenih centrov, katerih namen je usposabljanje in zaposlovanje težje zaposljivih invalidov, ki imajo med 30% in 70% preostale delazmožnosti. Ker dolgotrajno uživanje prepovedanih drog in alkohola lahko pusti posledice na bivšem odvisniku, ki imajo za posledico invalidnost, sta zaposlitvena centra primerno zaposlitveno okolje za bivše odvisnike s statusom invalida.

Fundacija Vincenca
Drakslerja SO.P.

Slovenski trg 1
4000 Kranj
Slovenija

 +386 (0)4 255 12 18
 info@omamljen.si

Za prikaz vseh podatkov kliknite tu.

Fundacijo Vincenca Drakslerja podpirajo: