Omamljen.si
Slovenski trg 1
Kranj
4000
Slovenija
info@omamljen.si
Facebook Instagram

Za Komunalo Kranj smo izdelali hotel za žuželke

24. junij, 2020

Veseli smo vsakega vabila k sodelovanju pri različnih projektih, ta pa nam je bil še posebej izziv. S Komunalo Kranj že nekaj let zelo dobro sodelujemo na področju ponovne rabe predmetov. Komunali Kranj in MO Kranj smo hvaležni, da nam omogoča zbiranje še uporabnih predmetov na zbirnem centru Zarica. S to dejavnostjo vsako leto zberemo več ton predmetov, ki bi brez našega delovanja končali kot odpadek na deponiji in obremenjevali naravo. Za nas pa je ta dejavnost še posebej pomembna, saj nam omogoča usposabljanje in zaposlovanje bivših odvisnikov in invalidov. Ponovna raba je tudi zelo pomemben del projekta krožnega gospodarstva, ki ga izvaja MO Kranj, pri čemer Fundacija skupaj s Komunalo Kranj aktivno sodeluje.

Ta hotel za žuželke je v skoraj v celoti izdelan iz predmetov, ki so bili nekoč sestavni del nečesa drugega. Izrezan je iz konteksta kozolca – toplarja, saj je ta oblika zanj značilna. Hotel za žuželke je plod kreativnosti in pridnih rok mojih sodelavcev, največ kreativnosti in dela sta vanj vložila Orest Zagoričnik in Andrej Strupi.

Upam, da bodo posebni gostje tega hotela zadovoljni z našim delom in seveda hvala gospodu Berčonu za povabilo k projektu.

Za Komunalo Kranj smo izdelali hotel za žuželke
Vse novice

Fundacija Vincenca
Drakslerja SO.P.

Slovenski trg 1
4000 Kranj
Slovenija

 +386 (0)4 255 12 18
 info@omamljen.si

Za prikaz vseh podatkov kliknite tu.

Fundacijo Vincenca Drakslerja podpirajo: