Omamljen.si
Slovenski trg 1
Kranj
4000
Slovenija
info@omamljen.si
Facebook Instagram

Več kot 100 udeleženecev na virtualnem Teku za Kranj - Memorialu Vincenca Drakslerja

4. november, 2020

Prireditelji 4. Teka za Kranj Kranj – Memoriala Vincenca Drakslerja so se dobro znašli pri prilagajanju razmeram v povezavi z boleznijo covid-19 in med 19. septembrom ter 10. oktobrom 2020 organizirali športnorekreativni dogodek v virtualni obliki. Ljubitelji športa in dobrodelnosti so lahko izbirali med dvema razdaljama (10 km in 3,3 km), trase pa so si izbrali sami. Zaradi upoštevanja zaščitnih ukrepov proti širjenju okužbe z novim koronavirusom so tekli individualno. Pohodniki pa so odkrivali naravne lepote Poti Jeprškega učitelja na desnem bregu Save, med Drulovko in Bregom ob Savi.

 

Najhitrejši čas teka na 10 km sta vknjižila večkratni zmagovalec Teka za Kranj Dino Grbić s časom 33:57 v moški konkurenci in Jera Rakovec Nahtigal s časom 51:41 v ženski. Na 3,3 km sta bila najhitrejša Sebastjan Gregorin (11:22), ženski naslov je ubranila Maruša Cijan Brkič (11:34).

 

Dogodek se bo zaključil s podelitvijo priznanj in pokalov, ko bodo razmere to dopuščale.  Zmagovalca na 10 km bosta prejela prehodni pokal, ki bo na ogled v eni od trgovin Fundacije Vincenca Drakslerja. Sponzor prireditve, podjetje Arc-Kranj, bo najboljšim tekačem in izžrebanim pohodnikom podelil praktične nagrade.

 

»Kranj je tudi v zahtevnih razmerah, ki jih v vsakdanje življenje vseh nas prinaša novi koronavirus, potrdil sloves športnega mesta. Veseli me, da ljudje skrbijo za svoje zdravje z rednim gibanjem ter da so se v takem številu individualno udeležili virtualne tekme,« je z odzivom zadovoljen župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec.

 

Prireditelji 4. Teka za Kranj – Memoriala Vincenca Drakslerja, to so Atletski klub Triglav Kranj, Fundacija Vincenca Drakslerja, Mestna občina Kranj, Zavod za šport Kranj, Zavod za turizem in kulturo Kranj in podjetje Dspot, se vsem udeležencem in pokroviteljem zahvaljujejo za sodelovanje ter verjamejo, da bo peta izvedba dogodka ponovno potekala po ulicah starega mestnega jedra Kranja. Zabeležite si 9. oktober 2021!

Več kot 100 udeleženecev na virtualnem Teku za Kranj - Memorialu Vincenca Drakslerja
Vse novice

Fundacija Vincenca
Drakslerja SO.P.

Slovenski trg 1
4000 Kranj
Slovenija

 +386 (0)4 255 12 18
 info@omamljen.si

Za prikaz vseh podatkov kliknite tu.

Fundacijo Vincenca Drakslerja podpirajo: