Omamljen.si
Slovenski trg 1
Kranj
4000
Slovenija
info@omamljen.si
Facebook Instagram

Tudi letos je Fundacija Vincenca Drakslerja omogočila letovanje otrok

20. september, 2022

Fundacija Vincenca Drakslerja, so.p. je letos že drugič financirala oz. sofinancirala taborjenje oz. letovanje otrok iz socialno šibkih družin. V celoti je financirala 26-tim osnovnošolcem iz Kranja letovanje na taborih Mini Gorindol 2022, ki ga v Beli krajini že vrsto let organizira Klub prijateljev mladine Marindolus Kranj. Sofinancirala pa je tudi delež prispevka staršev iz socialno šibkih družin za 14 dijakov naravoslovnega tabora dijakov 2. letnika Gimnazije Kranj v Prekmurju in petim učencem, ki so se udeležili gimnazijskega tabora za osnovnošolce v Tepah pri Litiji. Fundacija je krila stroške iz sredstev, ki jih letno namenja švicarska fundacija »R. & V. Draksler Stiftung«, ki jo je še za časa življenja v Švici ustanovil naš veliki dobrotnik in soustanovitelj naše Fundacije, g. Vincenc Draksler.

V zahvalo za njegov prispevek Kranju in socialno ogroženim, je bilo s švicarsko fundacijo dogovorjeno, da v zahvalo, vsako leto organiziramo njemu v čast prireditev. G. Draksler je bil pobudnik Županovih tekov, ki smo jih izvedli kar 18. Zaradi obilice tekov smo se v let 2019 odločili da združimo dva teka in sicer Županov tek in Tek za Kranj  v Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja. Za tiste, ki ne morejo ali ne želijo teči, smo dodali Pohod Vincenca Drakslerja, z ogledi zanimivosti mesta. Že takoj prvo leto nam je tek odlično uspel. Potem pa sta bila dva teka zaradi COVID-a, 2020 in 2021, izvedena virtualno, vsak je opravil tek oz. pohod individualno. Letos pa je končno nastopil čas, da 8. oktobra 2022 izpeljemo tek in pohod tako kot v letu 2019. Tek bo izpeljan v organizaciji Mestne občine Kranj, Zavoda za turizem in kulturo Kranj, Zavoda za šport Kranj, Atletskega kluba Triglav Kranj, podjetja Dspot in Fundacije Vincenca Drakslerja.

Zelo veseli bomo slehernega obiska prireditve. Prisotnost na dogodku kot pohodnik, tekač ali samo obiskovalec bo dokaz hvaležnosti gospodu Drakslerju za njegov prispevek, za vse tisto, kar danes lahko žanjemo in upamo, da tudi še bomo.

 

Nada Bogataj Kržan

Predsednica Uprave Fundacije Vincenca Drakslerja, so.p.

Tudi letos je Fundacija Vincenca Drakslerja omogočila letovanje otrok
Vse novice

Fundacija Vincenca
Drakslerja SO.P.

Slovenski trg 1
4000 Kranj
Slovenija

 +386 (0)4 255 12 18
 info@omamljen.si

Za prikaz vseh podatkov kliknite tu.

Fundacijo Vincenca Drakslerja podpirajo: