Omamljen.si
Slovenski trg 1
Kranj
4000
Slovenija
info@omamljen.si
Facebook Instagram

Tek za Kranj 2019 - Memorial Vincenca Drakslerja

12. oktober, 2019

Tek za Kranj 2019 – Memorial Vincenca Drakslerja

 

V letu 2019 v kranjski občini združujemo tradicionalni Županov tek in Tek za Kranj  v veliko dobrodelno-rekreativno tekaško prireditev – Predviden termin 12. oktobra ob 12.00 po ulicah starega mestnega jedra z okolico

 

Tekaške prireditve so v Sloveniji postale stalnica, udeležuje si jih vedno več tekačev. Tudi Kranj ne zaostaja za organizacijo tekaških prireditev, najmnožičnejša sta zagotovo Županov tek ter Tek za Kranj. Organizatorji obeh tekov so se na skupnem sestanku odločili, da zdržijo moči ter Kranju, Sloveniji ter tujini ponudijo veliko humanitarno-rekreativno tekaško prireditev, ki bo predvidoma potekala v soboto, 12. oktobra, ob 12.00 v Kranju.

 

Ker je bil pred 18-imi leti pobudnik Županovega teka kranjski dobrotnik Vincenc Draksler (umrl 2018) in je vedno spodbujal humanitarni del teka, bo tudi novi združeni tek imel posebno humanitarno noto in spominski okvir kranjskega dobrotnika. Novi tek želi združiti udeležence obeh tekov ter ponuditi tudi nove vsebine oziroma možnosti sodelovanja.

 

Tek za Kranj bo tako predvidoma (dokončni program je še v izdelavi) ponudil naslednje možnosti sodelovanja:

-          pohod Vincenca Drakslerja po skritih kotičkih Kranja,

-          Krančkov otroški tek,

-          tek na 3,33 km in na 10 km.

 

Dogodek bo ponujal medgeneracijsko druženje vseh generacij, od najmlajših, šolarjev, tekačev tekmovalcev in rekreativcev do športnih društev in klubov. Datum se je že lani izkazal za dobro načrtovan, saj bo idealna priložnost za pripravo tekačev na Ljubljanski maraton.

 

Posrbljeno bo tudi za družabni del prireditve (animacije, koncerti, degustacije, predstavitve kranjskih zavodov/klubov).

Organizatorji dogodka so: Mestna občina Kranj, Fundacija Vincenca Drakslerja, Zavod za šport Kranj, Atletski klub Triglav Kranj, Zavod za turizem in kulturo Kranj ter kranjsko podjetje Dspot, d. o. o.

Pobrana štartnina bo šla v humanitarne namene ter za razvoj mladih športnikov.

Več o dogodku na spletni strani teka www.tekzakranj.si.

Tek za Kranj 2019 - Memorial Vincenca Drakslerja
Vse novice

Fundacija Vincenca
Drakslerja SO.P.

Slovenski trg 1
4000 Kranj
Slovenija

 +386 (0)4 255 12 18
 info@omamljen.si

Za prikaz vseh podatkov kliknite tu.

Fundacijo Vincenca Drakslerja podpirajo: