O programu reintegracije

01_slika_sqthb130x100.jpegReintegracija ali ponovna vključitev ozdravljenega odvisnika v družbo

 

Program reintegracije v sklopu Centra za socialno delo Kranj, predstavlja zadnji, sklepni del obravnave zasvojenih. Program je nastal kot plod večletnega dela zaposlenih in uporabnikov znotraj Centra za socialno delo Kranj na področju odvisnosti. V prvi vrsti je namenjen (o)zdravljenim odvisnikom po končani obravnavi znotraj terapevtskih skupnosti in komun. Sekundarno je program namenjen uporabnikovim najbližjim osebam, ki so eden od najpomembnejših mostov do njegovega »normalnega« življenja znotraj družbe.

 

Osnovni cilji programa so človeku ponuditi oporo pri urejanju odnosov z najbližjimi, oporo pri iskanju zaposlitve in nadaljevanju šolanja ter pomoč pri iskanju stanovanja. Oseba je deležna tako individualne in skupinske obravnave ter aktivna v športnih, kulturno-umetniških, računalniških, duhovnih in drugih delavnicah. Tako s prijetnim druženjem koristno zapolnimo naš prosti čas.

 

Program traja šest mesecev, s tem da se lahko bivanje podaljša za nadaljnje tri mesece. Po končanem bivanju v reintegracijskem centru se oseba vključi v izvenbivalni del (namenjen je opori osebi, potem ko zaživi samostojno življenje), ki traja šest mesecev. Ob koncu oseba svečano prejme potrdilo o uspešno opravljenem programu, kar je dobra popotnica za naprej.

 

Program je brezplačen (bivanje in storitev) oz. se plačuje iz naslova denarne socialne pomoči.

 

Kako do nas?

Svoje prostore imamo v Pristavi, Pristavška c. 16, 4290 Tržič. Če do nas ne morete osebno, lahko z nami stopite v kontakt na telefonski številki 0599/43-637 ali 041-626-336, lahko pa tudi preko spletne strani: www.omamljen.si oziroma na e-naslov: reintegracija@omamljen.si.

 

Dobrodošli!

 

Povezava do kontaktnih podatkov.