Sporočila za javnost


 

  • Izberi stran:
  • 1
  • 2
  • Prikazujem: 1 - 10
20. april, 2010

Srečanje z ministroma, Kranj, 20.4.2010

 

Srečanje nevladnih organizacij z ministrom za pravosodje ter ministrom za delo, družino in socialne zadeve v okviru obiska vlade na Gorenjskem. V torek, 20. aprila 2010, sta se minister za pravosodje Aleš Zalar in minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik v okviru obiska vlade na Gorenjskem ločena sestala tudi s predstavniki nevladnih organizacij. Srečanja se je s strani nevladnih organizacij udeležila tudi Fundacija Vincenca Drakslerja za odvisnike.

 

2010-04-20 Izjava za javnost

5. april, 2010

Slovenija, 4. maj 2010 – Na desetih srečanjih med novinarji in nevladnimi organizacijami so danes po vsej Sloveniji predstavili aktivnosti ob letošnjih lokalnih volitvah. Pobudo MOJA DRUŽBA so oblikovala stičišča nevladnih organizacij (10) skupaj s Centrom nevladnih organizacij – CNVOS. Prvi dogodek bo potekal konec tega tedna (7. in 8. maja) na Festivalu nevladnih organizacij na Vačah pri Litiji (na točki GEOSS – Geometrično središče Slovenije), na Gorenjskem pa bo 12. maja Fundacije Vincenca Drakslerja v okviru projekta GROZD pripravila konferenco nevladnih organizacij z naslovom Občine in NVO za isto mizo.

 

Na srečanju z mediji sta v Kranju predstavnika dveh nevladnih organizacij, Beno Fekonja, predsednik uprave Fundacije Vincenca Drakslerja in Matjaž Vouk, direktor Zavoda O, pojasnila kaj so nevladne organizacije, izpostavila primere dobrih praks in povedala, kaj lahko občine storijo, da bi bilo delovanje njihovih nevladnih organizacij bolj učinkovito. Oziroma kako jim ga lahko olajšajo.

 

2010-05-04 Izjava za javnost

18. marec, 2010

V četrtek,18.marca 2010, bo Ana Pribaković Boršnik, direktorica področja za ocenjevanje sistemov in vodenja, podelila certifikat za sistem kakovosti NVO predsedniku uprave Fundacije Vincenca Drakslerja, Benu Fekonji, ki bo nato skupaj s Tino Divjak, predstavnico CNVOS, članico projektne skupine za pripravo NVO - Standarda kakovosti, predstavil pomen kakovosti za nevladne organizacije.

 

Predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

 

VABILO MEDIJEM

 

8. december, 2009

Fundacija Vincenca Drakslerja iz Kranja je v okviru projekta GROZD (Gorenjska regionalna organizacija zavodov, društev in ustanov) vzpostavila tretjo info točko za nevladne organizacije na Gorenjskem. Poleg info točk v Kranju in Škofji Loki zdaj prihaja nasproti nevladnim organizacijam, delujočim na območju Zgornje Gorenjske, nova info točka GROZD na Jesenicah. Aktivnosti jeseniške info točke bo v svojih poslovnih prostorih na Spodnjem Plavžu opravljala Razvojna agencija Zgornje Gorenjske – RAGOR.

 

2009-12-08 Izjava za javnost

 

13. oktober, 2009

Fundacija Vincenca Drakslerja za odvisnike je sedmim nevladnim organizacijam namenila 14.000 evrov za dejavnosti preprečevanja odvisnosti od drog in obravnave zasvojenih. Na sklicani torkovi novinarski konferenci je predstavila izbrane projekte in z izvajalci podpisala pogodbe. Obenem je naznanila, da je v Škofji Loki v sodelovanju z Lokalno turistično organizacijo Blegoš vzpostavila Info točko za nevladne organizacije.

 

2009-10-13 Izjava za javnost (.docx 118KB)

 

24. september, 2009

24. septembra 2009 je bilo prvo družabno srečanje za nevladne organizacije v TC Uranič v Zgornji Besnici pri Kranju. Tovrstno srečanje je bilo izvedeno prvič.Vsi prisotni so bili zadovoljni s srečanjem in so bili mnenja, da je potrebno podobne dogodke ponoviti. Z neformalnimi aktivnostmi in v sproščenem pogovoru se izmenjujejo dobre prakse in razvijajo sodelovanja med nevladnimi organizacijami.

 

8. september, 2009

Sedma brezplačna delavnica za NVO Pridobitna in nepridobitna dejavnost - sklop usposabljanj za nevladne organizacije v Gorenjski regiji je bila po mnenju udeležencev dobro organizirana, koristna in razumljivo podana. Pohvale predavatelju.

 

2009-09-08_Gradivo z delavnice: Pridobitna in nepridobitna_dejavnost (.ppt 0.9MB)

 

25. avgust, 2009

Fundacija Vincenca Drakslerja za odvisnike je v okviru projekta GROZD dne 25. avgusta 2009 v prostorih Mestne občine Kranj organizirala šesto brezplačno delavnico. Predstavila je razpis za sofinanciranje dejavnosti preprečevanja odvisnosti od drog in obravnave zasvojenih na Gorenjskem.

 

2009-08-25 Izjava za javnost (.docx 113KB)

 

23. junij, 2009

Fundacija Vincenca Drakslerja: Skupaj z udeleženci brezplačne delavnice za nevladne organizacije smo ponovno vstopili v svet GROZD-a.

 

2009-06-23 Izjava za javnost (.dot 92KB)

 

8. junij, 2009

V torek, 2. junija in v četrtek, 4. junija 2009 je uspešno potekalo dvodnevno usposabljanje v obliki delavnice Retorika in javno nastopanje.Po mnenju sodelujočih je bila četrta brezplačna delavnica v sklopu usposabljanj za nevladne organizacije v Gorenjski regiji izvedena strokovno in zelo kvalitetno.

 

2009-06-08 Sporočilo za javnost (.doc 88KB)

 

  • Izberi stran:
  • 1
  • 2
  • Prikazujem: 1 - 10